Οι 10 must δωρεάν τρόποι για προώθηση ιστοσελίδων online

February 16, 2017

Πως πρέπει να γίνεται η δωρεάν προώθηση ιστοσελίδων online

Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης στις μέρες μας, είναι απλά αδιανόητο να μην έχετε μία ιστοσελίδα για την επιχείρηση σας. Οι ιστοσελίδες επιχειρήσεων δεν είναι κάτι το καινούργιο, υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, ωστόσο μόλις τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε ότι είναι άκρως αποτελεσματικά εργαλεία για την αύξηση των ποσοστών μετατροπής επισκεπτών σε πελάτες και των online εσόδων μίας επιχείρησης. Γι’ αυτό πλέον αποτελούν πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζεται η προώθηση ιστοσελίδων.

Αλλά, πριν να αποκτήσετε επισκέπτες και να τους μετατρέψετε σε πελάτες, θα πρέπει να πετύχετε έναν άλλο σημαντικό στόχο: την προσέλκυση traffic στον ιστοχώρο σας. Ιστοσελίδα χωρίς προώθηση σημαίνει ότι δεν θα μπορέσετε ποτέ να πουλήσετε τα προιοντα σας.Θα πρέπει να ασχοληθείτε εντατικά με την προώθηση ιστοσελίδων το διαδίκτυο αν θέλετε να έχετε χειροπιαστά αποτελέσματα, κι αυτό μπορεί να σας κοστίσει αρκετά. Γι’ αυτό κι εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τρόπους για να προωθήσετε το site σας δωρεάν στο διαδίκτυο

Οι 10 καλύτεροι τρόποι για δωρεάν προώθηση ιστοσελίδων

  1. Καταχωρήσεις σε καταλόγους (Directories)

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να καταγράψετε την επιχείρησή σας και την ιστοσελίδα της σε ειδικούς καταλόγους με μηδενικό κόστος. Αυτές οι λίστες περιλαμβάνουν και liks για το site σας, οπότε οι δυνητικοί πελάτες σας θα σας βρουν εύκολα online. Τα πιο γνωστά sites με καταλόγους επιχειρήσεων είναι ο Χρυσός Οδηγός, το Google My Business, το Yelp για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και το Yahoo Local.

  1. Social Media

Τα κοινωνική μέσα είναι πολύ σημαντικά για την προώθηση ιστοσελίδων και θα πρέπει να αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής σας για online μάρκετινγκ. Ένα από τα πρώτα οφέλη που θα απολαύσετε με έναν λογαριασμό Twitter ή Facebook, είναι μία δωρεάν καταγραφή της ιστοσελίδας σας. Όποιος ενδιαφέρεται για την επιχείρησή σας μπορεί απλά να ελέγξει τα στοιχεία της εταιρείας σας σε αυτά τα sites και θα βρει τη διεύθυνση της ιστοσελίδας σας αλλά και της επιχείρησης σας.

  1. Σχόλια σε σχετικά blogs και forums

Οι ειδικοί στη προώθηση ιστοσελίδων συνιστούν στις μικρές επιχειρήσεις να διαθέτουν μισή ώρα κάθε εβδομάδα για να σχολιάσουν στα blogs και forums του κλάδου τους. Στα σχόλια αυτά ή στην υπογραφή σας μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα link προς την ιστοσελίδα σας. Φροντίστε μόνο τα σχόλιά σας να μην είναι ανεπιθύμητα ή να είναι εξόφθαλμα προωθητικά.

  1. Υπογραφή σε Email

Αυτή η μέθοδος συχνά παραβλέπεται, αλλά είναι πολύ αποτελεσματική όταν για την προσέλκυση traffic στην ιστοσελίδα σας. Αν έχετε ξεκινήσει μία ένας-προς-ένα επικοινωνία με κάποιον μέσω e-mail, οι πιθανότητες είναι αυτός θα τσεκάρει την ιστοσελίδα σας, ειδικά αν χρησιμοποιείτε μια εξειδικευμένη εφαρμογή (app) για να δημιουργήσετε την υπογραφή σας.

  1. Δελτία τύπου

Οι μικρές επιχειρήσεις συχνά δεν μπορούν να έχουν επαφή με τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης με δελτία τύπου ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι τα δελτία τύπου δεν μπορούν να βοηθήσουν την προώθηση ιστοσελίδων. Η υποβολή των δελτίων τύπου σε ιστοσελίδες όπως το Free Press Release ή το PR.com θα επωφεληθούν είναι ένας δωρεάν και εύκολος τρόπο για τη δημιουργία backlinks.

  1. Bookmarking στα social media

Υπηρεσίες όπως τα StumbleUpon και Digg βοηθούν τους χρήστες να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να βάλουν στα αγαπημένα τους ιστοσελίδες με βάση τα συμφέροντά τους. Εννοείται πως θα πρέπει να εγγραφτείτε σε αυτές τις ιστοσελίδες για να κερδίσετε ένα δωρεάν και πολύ χρήσιμο backlink .

  1. Article marketing

Αυτή η μέθοδος για προώθηση ιστοσελίδων βασίζεται στη συγγραφή άρθρων για το κοινό στόχο σας και τη δημοσίευσή του σε μια ιστοσελίδα, όπως το Hub Pages ή το EzineArticles. Φυσικά, κάθε άρθρο θα περιλαμβάνει ένα link για την ιστοσελίδα σας ενώ link μπορείτε να βάλετε και στο προφίλ που θα δημιουργήσετε στις εν λόγω σελίδες. Δυστυχώς, αυτή η μέθοδος έχει χάσει μέρος της δημοτικότητάς της, καθώς αυτές οι ιστοσελίδες έχουν εφαρμόσει αυστηρότερους κανόνες για την δημοσίευση άρθρων.

  1. Οι μηχανές αναζήτησης

Η πλειοψηφία του traffic στο Διαδίκτυο προέρχεται από τις μηχανές αναζήτησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα χρειαστεί να υποβάλετε την ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης, αλλά η δημιουργία ενός λογαριασμού webmaster με το Google, Yahoo και Bing είναι πάντα μια καλή ιδέα και θα βελτιώσει σημαντικό τη στρατηγική σας για προώθηση ιστοσελίδων μέσω seo. Δέν θα πρέπει να είστε κάποιος expert στο SEO για να το πετύχετε αυτό

  1. Κοινή χρήση φωτογραφιών

Ιστοσελίδες όπως το Picasa, Photobucket ή το Flickr σας επιτρέπουν να δημοσιεύσετε οπτικό περιεχόμενο που σχετίζεται με την επιχείρησή σας και περιλαμβάνουν ένα link πίσω στο δικτυακό σας τόπο. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο για προώθηση ιστοσελίδων, ακόμη και αν δεν είστε επαγγελματίας φωτογράφος με το να δημοσιεύσετε περιεχόμενο που σχετίζεται με την επιχείρησή σας, όπως φωτογραφίες των προϊόντων σας, της έδρας σας, του προσωπικού σας κλπ.

  1. Κοινή χρήση video

Εάν δεν έχετε λογαριασμό στο YouTube και άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες διαμοιρασμού βίντεο, είναι καιρός να δημιουργήσετε κάποια βίντεο σχετικά με την επιχείρηση σας και να τα ανεβάσετε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*